به گزارش هفت چشمه، محمد ترکاشوند، کاپيتان سابق تيم ملي واليبال ايران در گفتوگويي که با خبرنگار ورزشي شبکه اطلاع رساني راه دانا داشت درمورد نتايج ضعيف واليبال ايران در المپيک اظهار داشت: متاسفانه نتيجهاي که فدراسيون به مردم قول داده بود عملي نشد و اين حجم از رويا و تخيل به نتيجهاي نرسيد. عوامل زيادي در اين اتفاق موثر بود. از جمله يک سال و نيم بي برنامگي و عدم برگزاري ليگ و حتي تمرين براي تيم ملي. يا حتي اينکه ستاره ما سعيد معروف يک سالي بود که بازي نکرده بود و از شرايط ايدهآل فاصله داشت.
وي افزود: واقعيت اين بود که کولاکوويچ بايد تا انتهاي المپيک ميماند چون او خودش با هيجان، شور و علاقه با هدف و برنامهاي که داشت ميتوانست نتيجه بهتري از آلکنويي بگيرد که سر جمع ۲ ماه در ايران بود. در حق کولاکوويچ ظلم شد چون او آرزوي مربيگري ايران در المپيک را داشت.
وي درمورد حضور آلکنو در ايران تاکيد کرد: ۲ ماه مانده به شروع المپيک مي روند آلکنويي را ميآورند که نه شناختي از تيم ما داشت و نه کاري از دستش بر ميآمد در اين زمان که اين امري طبيعي بود. نکته عجيب ماجرا اما جايي بود که آلکنو در زنيت با معروف مشکل داشتند و بنظر اساتيد ازين موضوع خبردار نبودند که مربياي که آوردند با کاپيتان تيممان مشکل داشت. نتيجه اين بي کفايتي و بي برنامگي شد اينکه يکي از اساطير واليبال ايران و آسيا با چشماني گريان از عرصه ملي خداحافظي کرد.
ترکاشوند درباره داورزني تصريح کرد: اگر شايعهي نفوذ داورزني در زمان معاونتش در فدراسيون واليبال صحت داشته باشد فقط ميتوان براي واليبال افسوس خورد. ضيايي يک مدير پاک بود که داشت تحولات خوبي در واليبال رقم ميزد اما با سياسي کاري اورا ضعيف جلوه کردند و با بهانه بازنشستگي اورا کنار زدند درحالي که خود داورزني هم بازنشسته بود. به او هم ظلم شد و درحالي که نايب رييس داورزني بود و شناخت خوبي از همه ارکان فدراسيون داشت عذر اورا خواستند.
وي افزود: داوري هم با لابيهايي که داشت قصد ماندن در فدراسيون را داشت ولي حتي جلوي اورا هم گرفتند. در مجموع در اين چند سال با وجود سالها هزينهاي که کرديم تا يک دوره نتيجه بگيريم باز هم نشد که بشود و نتيجهاي که بايد را نگرفتيم و هيچ مقامي در مرتبه جهاني نداريم. با وجود اينکه در گروه ضعيف المپيک بوديم اما با تدابير غلط عليرغم شانس خوب هيچ کاري از پيش نبرديم.
ترکاشوند درمورد حواشي دستيار آلکنو خاطرنشان کرد: به جاي اينکه با توجه به شناخت کولاکوويچ و دستيارانش از تيم ملي، يکي از آنها را کنار آلکنو بگذاريم تا کمک او باشند هرجند که تندروان شايستگي هاي زيادي دارد اما جاي درستي نبود. اکبري ميگفت که آلکنو اورا ميخواسته اما مشخص نيست چه اتفاقاتي رخ داده که کار اينطور پيش رفت.
وي درمورد تصميمات فني آلکنو بيان داشت: شايستگيهاي مرندي قابل انکار نيست اما چرا آلکنو او را به ليگ جهاني نبرد ولي ناگهان در المپيک مرندي فيکس تيم شد؟ او شريفي را حتي براي گرم کردن هم در ليگ جهاني از روي نيمکت بلند نميکرد و به اسفنديار دائم بازي ميداد اما در المپيک اسفنديار را خط زد و شريفي را برد و آنجا هم به او آنقدر بازي نداد. چرا وقتي ما در دريافت مشکل داريم و حمله بد نتيجه دريافت بد است، دو ليبرو به المپيک برد اما فقط يک دريافت کننده در توکيو داشتيم. داورزني شهامت پذيرش اشتباهاتش را ندارد واگرنه الان بايد بابت تصميم اشتباهش مبني بر استخدام آلکنو عذرخواهي ميکرد.
واليباليست سابق تيم ملي ايران درمورد انتخاب بهروز عطايي به عنوان سرمربي تيم ملي اذعان داشت: طبعا چون درحال تغيير نسل هستيم ميتوانيم با ايرانيها نيز کار کنيم و وقت اين اتفاق رسيده بود. ما توانمنديهايي داريم که با همين جوانها نيز که در ردههاي سني به مقامهاي جهاني رسيدند، به رتبههاي جهاني برسيم. با اينحال بهتر بود عطايي از ديگر سمتهايش استعفا ميداد و تمرکزش را فقط برروي تيم ملي ميگذاشت نه اينکه چندشغله باشد. اگر نتيجه خوبي هم در هر دو تيم بگيريم ناشي از شانس بوده نه ناشي از شايستگي و اين کار عطايي و فدراسيون اصلا عقلاني نيست.
ترکاشوند درمورد راهکار خروج از مشکلات واليبال اظهار داشت: جوانان خوبي در اختيار داريم و بايد روي آنها سرمايه گذاري کنيم. روزگاري اصلا فکرش را هم نميکرديم که تيم امثال معروف به نتيجه خاصي برسند اما آنها با نمايشهايي خوب شايستگيهاي خود را به نمايش گذاشتند. ما بايد جوانان را به ليگ جهاني ببريم تا با پتانسيل بازيهاي بزرگ آن که هزينه خاصي براي ما ندارد آنان را تنه به تنه بزرگان کنيم تا تجربه کسب کنند و آماده رقابتهاي مهمتري شوند. ما در واليبال و در راس فدراسيون نيازمند تفکري جديد و جوان هستيم. چطور رييس جمهور در مهمترين نقطه کشور که کابينه باشد به جوانان اعتماد کرده ولي ما در واليبال اينکار را نکرديم؟
او نظر خود درمورد پيشنهاد شدن حميد سجادي به عنوان وزير ورزش و جوانان را اينگونه بيان کرد: اصولا وزرا پس از کسب راي اعتماد وارد باند بازي ميشوند و توجهشان از مسئوليت خود دور ميشود ولي اميدوارم که انتخاب سجادي منشا خير باشد و ما بتوانيم ورزشيهاي بيشتري در راس کار ببينيم. اي کاش متخصصين ورزشي هم در راس فدراسيونها ببينيم همانطور که آرش ميراسماعيلي در جودو و عليرضا دبير را در کشتي ميبينيم.
او ادامه داد: ورزشيهايي مثل سجادي خاک خورده ورزشند و درد امثال خود را بهتر مي دانند و او بايد بعد از کسب راي اعتماد به جوانان و ورزشيها فرصت عرض اندام دهد
سرمربي تيم ملي ناشنوايان درمورد شرايط تيم خود نيز گفت: زمان کمي داشتيم و در طول ۲ ماه وقت آمادهسازي که تقريبا ۲۸ روز از آن مانده و بعد از آن به رقابتهاي قهرماني جهان اعزام ميشويم. نبود ليگ و وجود کرونا باعث اين شد که شناخت زيادي از اين بچهها نداشته باشيم حدود ۳۰ نفر را به اردو آورديم و از بين آنها ۱۸ نفر انتخاب شده و سعي کرديم با ترکيب جوانان و با تجربهها تحولي در اين تيم رخ دهيم.
وي افزود: اين بچهها هيچ امکانات و خدماتي دريافت نميکنند و حقوقشان براي رقابتهاي جهاني ماهي ۵۰ هزار تومان بوده. خيلي از آنها بيکارند و يا کارگري ميکنند و حتي براي صعود تيم هم پاداشي نگرفتند. از سجادي يا هرکس که بر مسند ورزش کشور ميآيد درخواست دارم به اقشار ضعيف و کم توان ورزش نيز توجه کنند.
انتهاي پيام/